Граждански протест под наслов #ГАZwithme се провежда пред президентството тази вечер.

...
Граждански протест под наслов #ГАZwithme се провежда пред президентството тази вечер.
Коментари Харесай

Протест #ГАZwithme събра стотици пред президентството

Граждански митинг под наслов #ГАZwithme се провежда пред президентството довечера. Няколкостотин души се събраха в 19 часа за събитието, което бе планувано през днешния ден на фона на първите решения, взети от служебния комитет по отношение на газовата рецесия.  

Като мотив уредниците акцентират желанията на новоназначения длъжностен кабинет на Румен Радев да блокира новата газова връзка с Гърция и да възобнови връзките с " Газпром ". " Да заявим ясно! Ние не желаеме да купуваме газ от страна терорист! Ние не желаем да финансираме убийства на деца и дами! ", пишат те.

Името на митинга припомня за лятото на демонстрации против кабинета Орешарски и назначението на Делян Пеевски за ръководител на ДАНС. Тогава, през 2013 година, гражданските шествия вървяха под наслова #ДАНСwithme. Шаржът, с който е илюстрирано събитието, е основан преди няколко дни от карикатуриста Иван Червенков.

 Може да бъде изображение с 9 души и изправени хора

На фонтана пред президентството стачкуват и симпатизанти на  " Демократична България ", като измежду тях са някогашните депутати доктор Александър Симидчиев и Мартин Димитров. " Нека излезем и заявим своята неотстъпчивост против газовия ботуш на Кремъл! Няма да позволим реституция на ролята ни на задунайска губерния! ", приканиха от ДБ симпатизантите си. " С всички свои дейности досега служебният кабинет демонстрира, че сменя геополитическата посока на България и ни води към взаимозависимост от “Газпром ”, саботирайки енергийната диверсификация на страната ", споделят още от ДБ.

Николай Хаджигенов и Арман Бабикян от " Ние идваме " също приканиха своите последователи да поддържат митингите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР